Vepřová panenka v kabátku

3. května 2009 v 13:49 | Sylva Nová |  Recepty

Vepřová panenka v kabátku

Vepřová panenka v kabátku
Vepřová panenka v kabátku
foto: Vitana
Jak připravit vepřové maso tak, aby si udrželo šťávu? Upečte ho zabalené v plátcích slaniny! Bude šťavnaté a nasaje tu úžasnou uzenou chuť.

Ingredience
  • 800 g vepřové panenky
  • sůl a černý pepř
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • 10 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • 100 ml bílého vína
  • 1 ks Natur bujon hovězí
  • 200 g baby karotky
mírně náročné
30 minut
4 osoby
dostupné

Návod k přípravě
Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme párátkem, aby na špalíku dobře držela. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a vložíme do zapékací misky. Zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou a vínem. Přidáme bujon a baby karotku a přivedeme k varu. Vše přelijeme přes maso do zapékací misky a vložíme pod gril, předem vyhřátý na 250 °C. Zapékáme cca 8 minut. Servírujeme s měsíčky brambor s petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 3. května 2009 v 14:37 | Reagovat

Jo, tuhle mňamku bych si dala říct...Jenže jsem ale důchodkyně s malým důchodem...

2 Slávek Slávek | Web | 3. května 2009 v 20:48 | Reagovat

..tak olej bych na smažená zrovna moc nedoporučoval:-)..vepřové by se mělo smažit zprudka a olej je dost náchylný na přepalování:-(..mistři kuchaři tvrdí, že každé maso se má smažit na vlastním tuku nebo alespoň na příbuzném..takže vepřové na sádle, hovězí na loji, ale to sádlo je docela univerzální:-D
ad Eva*: tak dej adresu a já Ti pár panenek pošlu..u nás je nikdo nechce jíst:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama